חפש

איך הכל התחיל

'הדרך אל האושר' - תקנון המוסרי 

תקנון מוסרי המספק קווים מנחים נרחבים להתנהגות החברתית אשר מוביל להרמוניה חברתית ולהישרדות אינו דבר חדש ולמעשה כל תרבות בכל תקופה בעבר הסתמכה על תקנון שכזה.

 

ייתכן וכיום תקנונים מוסריים מן העבר נראים לא רלוונטיים או מיותרים לתקופתנו, הרי כשהתקנונים האלה נכתבו הם היו רלוונטיים עד מאוד ובעצם היוו את עמוד התווך של החברה.

 

תקנונים מוסריים עזרו להבטיח את הערכים ועזרו לאדם, למשפחה, לקבוצה, המדינה והעם לשרוד. הם התוו את עקרונות-העל שבאמצעותם יכלו בני האדם לחיות בשלום, בשגשוג ובהרמוניה זה עם זה.

 

אף על פי כן, מתחילת המאה שעברה ועד תחילת שנות ה-80, כפי שהיטיב לנסח זאת ל.רון האברד – העולם הפך לג'ונגל, אנשים הפכו להיות זאבים זה לזה, החמדנות ותאבת הבצע הפכו לערכים מובלים בחברה ואנשים לא בחלו בדבר כדי לצבור את הונם וממונם והדים לכך אנו רואים עד היום.

 

אם אומנות ובידור משקפות את הלך הרוח והתרבות הרי ששנות ה-80 הביאו עמם עידן חדש של אלימות יום יומית  ואשר לאחריהם לא איחרו לבוא אירועים אלימים ונטבעו מטבעות לשון חדשים כגון - "ירי ממכונית חולפת" ו-"אונס קבוצתי" וילדים בשנות העשרה לחייהם נטלו חיי אדם בקלות בלתי נתפסת וללא כל חרטה. אפילו בתי הספר חדלו מלהיות מקום מבטחים והאלימות ונגע הסמים תפס מקום מרכזי בחייהם של הילדים.

 

בוואקום המוסרי שנוצר בשנת 1981, ל.רון האברד, אשר העזרה לזולת הייתה ממניעיו העיקריים, הציג את התקנון המוסרי החדש, תקנון מוסרי לחיים טובים יותר, אשר מתאים לתקופתנו אנו – ' הדרך אל האושר'.

 

התקנון המוסרי שהוצג היה מבוסס על מאפיינים היסטוריים ותרבותיים כאחד. בדיוק כפי שתרבות קדומה לא שרדה לאורך זמן ללא תקנון מוסרי אשר היה בו כדי לשמור על הערכים החברתיים ולכידות החברה, כך סיכויינו לשרוד ללא תקנון שכזה אינם טובים בלשון המעטה.

 

בפועל בימינו לאור עידן הגלובליזציה, הגידול במספר החילונים, חסרי השיוך הדתי והשפע אשר נמצע בכל עבר, ערכים רבים וישנים חדלו מלהיות רלוונטיים שכן הם היו מבוססים על דת ואמונה, אך תחתם לא באו חדשים. לפיכך, ל.רון האברד כתב את 'הדרך אל האושר'.

 

עבודתו של ל.רון האברד – 'הדרך אל האושר' - ניצבת בפני עצמה כתקנון המוסרי היחיד שמיועד לחברה בת ימינו, חברה פרגמטית, טכנולוגית הנעה בקצב מטורף. 

  

מאחר והתקנון המוסרי הנ"ל, הנו הראשון מסוגו המבוסס כולו על השכל הישר, הרי שהוא לא-דתי לגמרי מטבעו ואינו משויך או מזוהה עם דת כל שהיא. התקנון פונה לשכל הישר של הקורא ועוזרת לו למעשה ליישם התקנון, על הכלים והכללים בו, בחיי היומיום. 

 

מתחת להבדלים הרבים המאפיינים אותנו כיחידים או כקבוצות שונות, בין אם מדובר על קבוצות לאומיות, פוליטיות, גזעיות, דתיות או אחרות, הרי שמוטל על כל אחד ואחד מאיתנו כיחידים בחברה לעזור ולתרום לחברה בריאה יותר, מאושרת יותר ושורדת יותר – אנו חבים זאת לילדינו. 

 

התקנון המוסרי המקופל בחוברת 'הדרך אל האושר' מאפשר לכל אדם מכל מין, דת וגזע לעזור ולגרום לעצמו, למשפחות לחברה למדינה ובכלל לשרוד באופן בריא ומאושר.

 

ולסקפטיים שבניינו ולציניקנים החוברת 'הדרך אל האושר' על 21 הכללים והעקרונות שבה הופצה כבר בלמעלה מ-100 מיליון עותקים ביותר מ-170 מדינות ותורגמה ל-96 שפות שונות, אך הדרך עוד ארוכה. פעילותה של 'הדרך אל האושר' זכתה עד כה כבר לשש-עשרה תעודות הוקרה מטעם הקונגרס של ארצות-הברית ומאות רבות של המלצות נלהבות מגופי משטרה ברחבי העולם, מנהיגי ציבור, אנשי עסקים וממחנכים.

 

מעוניין להצטרף ולתרום?

מלא את הפרטים ולחץ "אני מעוניין. צור קשר!" ונשוב אליך

 

 

 

 

 

שתף שתף עם החברים בפייסבוק את 'איך הכל התחיל שתף עם החברים בטוויטר את 'איך הכל התחיל